AKTUELNO

Njegove mudre reči sigurno će se prenositi sa generacije na generaciju.

Voditeljka Sanja Marinković 2005. godine u svojoj emisiji ''Magazin In'' ugostila je Ljubišu Samardžića koji je pri samom ulasku imao mali peh, ali ipak nije želeo da ponovi snimanje.

Naime, glumac se sapleo, što je nasmejalo i Sanju i njenu publiku, a on se nakon svega izvinjavao voditeljki.

Foto: TvPink Printscreen

- Sapletoh se, ja se izvinjavam - rekao je Ljubiša tada kroz smeh.

Kasnije u toku emisije voditeljka je upitala Samardžića: ''Mislite da patnja podstiče zaljubljenost ili suprotno?'', a Ljubiša je imao odgovor koji je dirnuo mnoge.

Foto: TvPink Printscreen

Patnja je pokretački poriv ljudski i ako bi bilo kome rekao da ako se zaljubi da ne treba da pati, to znači da ne treba suze da lije. Naprotiv, treba da sedne i razmišlja o svemu i svačemu. Da ide toliko daleko da kaže sebi da je srećan što živi i što može da voli i nije bitno da li taj neko njega voli - rekao je glumac u emisiji ''Magazin In'' pre 12 godina.

Sa Sanjom Marinković Ljubiša je tada pričao i o svojoj karijeri i uspehu, a u jednom trenutku obratio se publici i posavetovao ih.

Foto: TvPink Printscreen

- Moja upornost je moj uspeh. Čovek nikada ne treba da bude kolebljiv. Ako imate neki cilj, ostvarićete ga. To je preduslov lične sreće. Ako se kolebate na putu nikada nećete napraviti ništa od toga. Napred u pobede - povikao je Ljubiša.

Foto: TvPink Printscreen

Podsećanja radi, Ljubiša Samardžić preminuo je nakon duge i teške bolesti protekle večeri u 80-oj godini života. Glumac u je početkom godine operisan tumor na mozgu, a kasnije se stanje pogoršalo zbog hronične limfocitne leukemije, od koje je bolovao duže vreme.

Autor: Pink.rs

#Ljubiša Samardžić

#Magazin In

#Sanja Marinković

'